Micelarni kazein

27. novembra, 2019 / Prehranski dodatki, Šport in vadba

Kazein

Redno treniraš, načrtuješ prehrano ter se zdravo prehranjuješ? Te zanima kako lahko še povečaš učinke svojih treningov?

Telesu moramo zagotoviti dovolj hranil med katerimi imajo najpomembnejši vpliv na naš napredek kakovostne beljakovine. Te so tudi najboljša izbira po vadbi.

Po končani vadbi se priporočajo t.i. »hitre« beljakovine saj te takoj preidejo v naš krvni obtok, pred spanjem pa naj bo naša izbira kazein, ki ga lahko imenujemo tudi »počasne« beljakovine.

Kazein je glavna mečna beljakovina. Najdemo ga v vseh mlečnih proizvodih, pridobiva pa se iz suhega posnetega mleka, kjer je razmerje med beljakovinami sirotke in beljakovinami kazeina 20% (sirotka) in 80% (kazein).

Poznamo več vrst kazeinov, najbolj kakovosten je micelarni, saj se pri njegovem pridobivanju ne uporabljajo kemikalije. S tem pa se ohranijo bioaktivni mlečni peptidi, ki podpirajo imunski sistem in rast mišic. Je popolnoma naraven, njegove aminokisline pa se po zaužitju počasi in enakomerno sproščajo v krvni obtok. Kazein ima visoko biološko vrednost, to pomeni, da se velik delež beljakovin po zaužitju porabi za tvorjenje mišičnega tkiva oz. zaščito že obstoječega.

ZAKAJ GA POTREBUJEM?

  • DALJŠI UČINEK, njegovo sproščanje v krvni obtok je počasno in enakomerno (do 8 ur), s tem nam zagotovi daljši občutek sitosti. Zato se še posebej priporoča uživanje pred spanjem, lahko pa tudi čez dan, kadar vemo, da bo med obrokoma minilo več časa.
  • BOLJŠI REZULTATI, v primerjavi s sirotko veliko dlje drži visok nivo dušika v krvi, kar je odločilno pri rasti mišic, pomaga tudi pri regeneraciji in ščiti mišice pred poškodbami.
  • VEČ MOČI, ima katabolen učinek, to pomeni, da manj maščobe kot imamo bolj učinkovit je za vzdrževanje mišične mase.
  • ZAŠČITA ZOBOVJA, beljakovine kazeina zmanjšujejo erozijo sklenine.

 

NAŠ PREDLOG:

Ostrovit – Micelarni kazein 700g za le 14,99 €

(okusi: čokolada, gozdna jagoda, piškot, kokos, vanilija)

104 kcal na odmerek 30g / maščobe 0,3g / ogljikovi hidrati 2,4g / beljakovine 23g

Vsebuje tudi BCAA in levcin.